dinsdag 5 januari 2010

informatie over de partij

Ouderenpartij Haarlem

Met de steeds groter wordende groep ouderen in de samenleving is het belangrijk dat hun belangen vertegenwoordigd worden in de besturen. De Ouderen Partij Haarlem is de lokale vertaling hiervan. Wij komen op voor de belangen van de Haarlemse bevolking met daarbij specifieke aandacht voor de ouderen in de samenleving.

In de Provinciale Staten en de Eerste Kamer is de Ouderen Partij reeds vertegenwoordigd. Wij werken intensief samen op die punten waarbij dat gewenst en/of noodzakelijk is.

De Ouderenpartij Haarlem staat met name voor: dat iedereen op gezonde en prettige manier oud kan worden in een goede leefomgeving.

Haarlem is een stad:

  1. Waarin het goed winkelen is
  2. Die gunstig ligt aan de rand van de randstad, als springplank naar zee, groen, ruimte en rust
  3. Die ruim is opgezet
  4. Die een zeer oude historie kent
  5. Die toeristische aantrekkingskracht heeft

Haarlem als een duurzame, prettige en gezonde stad. Dat zou leiden tot veel aandacht voor wandelgebieden met perfecte verbindingen tussen OV-knooppunten en winkelgebieden, focus op gezondheid en groen. Deze zaken zullen in het programma geadresseerd worden.

Ø Integratie:

Het bewerkstelligen van een evenwichtig beleid, waarbij naast aandacht voor het algemeen belang ook hoge prioriteit wordt gegeven aan de leefwereld van de individuele mens. Hierbij is onze aandacht speciaal gericht op een optimale integratie van de ouderen in de maatschappij.

Ø Gelijkheid:

Sociale rechtvaardigheid met als uitgangspunt gelijke rechten, plichten en kansen voor iedereen, ongeacht leeftijd, seksuele geaardheid, ras of religie.

Ø Zorg:

Een beleid, waarin de kwaliteit van leven voor de ouderen is gegarandeerd. Onze speciale aandacht gaat daarbij uit naar het zoeken van duurzame oplossingen voor de problemen rond ouderenzorg en thuiszorg.

Ø Woongenot:

Wij streven altijd naar een balans en een goede kwaliteit voor het woon‑ , werk‑ en leefklimaat van ouderen, waarbij we steeds op het standpunt staan dat het beleid daarbij “eerlijk, open en duidelijk” moet zijn. Hierbij dient eenieder verantwoording te dragen voor de medemens, de omgeving waarin men woont, de natuur en het milieu.

Wij hebben een programma opgesteld waarmee wij de komende gemeenteraadsperiode uw belangen gaan vertegenwoordigen. U krijgt desgewenst dit programma per email opgestuurd.

Hoe kunt u met de ouderenpartij meedoen ? Natuurlijk allereerst door lid te worden. De kosten mogen geen drempel zijn: minimaal 10 euro per jaar . Storting op postgiro: 4313332 t.n.v. Ouderenpartij Haarlem. Opgave met een email: ouderenpartijhaarlem@live.nl

In januari moeten wij onze kandidatenlijst indienen. Hiervoor zijn naast kandidaten ook ondersteuners nodig. Er dienen namelijk tussen 12 en 18 januari in totaal 30 personen bij de gemeente te komen om de kieslijst officieel aan te melden. Wilt u ons hierbij ondersteunen dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van U. Ook kandidaten op de kieslijst zijn van harte welkom.

Wij hopen spoedig van U te vernemen.

Femke de Leeuw, voorzitter Cees Schrama, public relations Gerrit Jan Stapelkamp, secretaris

J.J. Hamelinkstraat 25 Marnixplein 10 Kinkerstraat 21

2033 LH Haarlem 2023 RL Haarlem 2032 VX Haarlem

tel. 0235404233 0235252658 0235356467

0645602203 0653786699

email: F.deleeuw@zonnet.nl cees@schrama.info nisista@xs4all.nl

email ouderenpartij haarlem: ouderenpartijhaarlem@live.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten